Biserica Sfantul Dimitrie

Biserica Sfantul Dimitrie

In cadrul comunei se afla Biserica "Sfantul Dimitrie" zidita in anul 1806 si finalizata in 1812. Ctitorii sfantului locas au fost: vornicul Dimitrie (Emanoil) si sotia sa Georgeta Bogdan. Biserica este monument istoric, inscrisa la nr. 232 in lista monumentelor istorice. Are forma de corabie, in stil bizantin, lunga de 22 m, lata de 11 m si inalta de 15 m, este zidita din piatra si caramida, mortar si var. Piatra pentru constructie a fost adusa din zidurile Cetatii Noi zidita de Stefan cel Mare pe malul stang al Raului Siret.

In 1960-1963 s-a reparat complet in interior si in exterior, s-au pictat boltile si restul cu ornamente. Clopotnita e zidita in 1901 din caramida si acoperita cu tabla zincata. In 1988, ca urmare a degradarii din urma cutremurelor din 1977 si 1986 s-a impus reparatie si consolidare. A fost schimbata sarpanta bisericii acoperindu-se cu tabla zincata apoi s-a pictat in tehnica fresca.

Din registrul iconografic biserica pastreaza cu valoare de patrimoniu donatii ale ctitorilor: catapeteasma, icoana Maicii Domnului si icoana Sfantului Dimitrie, toate cu o valoare inestimabila. Clopotele bisericii dateaza din 1780 si respectiv 1815, fiind aduse de la o alta biserica de aceeasi ctitori