Compartiment de Asistență Socială

BULETINUL INFORMATIV al lunii aprilie 2021, emis de Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, în scopul promovării proiectului "Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități".


BULETINUL INFORMATIV al lunii martie 2021, emis de Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, în scopul promovării proiectului "Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități".


În atenția tinerilor NEETs - tineri care nu se mai află în sistemul de invățământ și nu lucrează.


Materiale informative, referitoare la promovarea proiectului "Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități".


Descarcă

Vezi/descarcă aici documentul complet, în format PDF: Oportunitate VOUCHER - Tehnologie Asistivă

Vezi/descarcă aici documentul complet, în format PDF: Broșură Tehnologie Asistivă

Vezi/descarcă aici documentul complet, în format PDF: Buletin informativ - februarie 2021

H1

 

H2

 

H3

 

Hotărârea nr. 2 din 28.01.2021, privind aprobarea componenței nominale a Structurii comunitare consultative


Hotărârea nr. 6 din 28.01.2021 privind aprobarea ,,Raportului de activitate a asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav, pentru semestrul ll al anului 2020"


Ne propunem să ajutăm copiii care merg la școală și nu dispun de laptopuri, tablete sau nici măcar telefoane pentru a participa la orele online sau pentru a se folosi de instrumente digitale de învățare. Avem nevoie de instituția dumneavostră pentru a identifica acești copii și pentru a distribui donațiile.
 
Cine suntem și ce ne propunem?
 
Am lansat acest program ca urmare a pandemiei COVID-19 și a deschiderii școlilor pe fondul unor lipsuri grave pentru desfășurarea activității de predare digitală. Platforma Tableta Înmulțirii este un demers personal și are ca scop, pentru moment, atragerea donațiilor de echipamente electronice folosite, dar funcționale, de la persoane fizice. În esență, facem apel la persoanele care și-au schimbat laptopul, tableta sau telefonul să doneze vechile echipamente dacă acestea sunt încă într-o stare bună. Astfel, acestea, în loc să adune praf prin casă, vor ajunge la acei copii care au nevoie și le pot folosi. În funcție de reușita acestei etape, dorim să dezvoltăm programul. Cea mai notabilă direcție este cea a asigurării acesului la internet, fie prin sponsorizații, fie prin donație directă (reîncărcarea pentru contul unui copil).
 
Cum putem colabora?
 
În momentul de față suntem în căutarea partenerilor pentru a identifica aceste cazuri. Suntem convinși că prin activitatea dumneavostră sunteți deja în contact cu acești copii și doriți, ca și noi, să le oferiți toate șansele la educație. În momentul înscierii pe platformă aveți acces la fluxul de donații. Acestea pot fi adresate direct către dumneavostră sau puteți urmări donațiile din anumite orașe. Platforma vă oferă o modalitate de gestionare a acestor donații și vă pune în contact cu persoanele care au donat. 
 
În speranța că sunteți interesați de această colaborare, vă stau la dispoziție pentru informații suplimentare și vă invit să ne contactați sau să ne vizitați pe tableta-inmultirii.ro
 
Cu deosebit respect,
Radu Ionescu


Ajutoare pentru încălzirea locuinței pentru sezonul rece 2020-2021.


Descarcă

Vezi/descarcă aici documentul complet: Ajutoare pentru încălzirea locuinței pentru sezonul rece 2020-2021.


Înscrieri pentru programul de burse Rotary ACADEMICA

Vă informăm că Clubul Rotary Iași Curtea Domnească demarează o nouă sesiune de înscrieri pentru programul de burse Rotary ACADEMICA. Proiectul se adresează elevilor din ultimul an de liceu și studenților( anul 1 și 2 de facultate) și are scopul de a sprijini tinerii fără posibilități materiale să aibă acces la studii universitare.

Este vorba despre acordarea unui sprijin financiar de 1000 lei pe lună pe durata întregului an universitar pentru tinerii elevi sau studenți care fac dovada unor rezultate excepționale la învățătură, dar cu resurse financiare reduse.Informații referitoare la documentele necesare pentru dosarul de înscriere găsiți accesând link-ul de mai jos:

Începe o nouă serie de înscrieri pentru Bursele Rotary ACADEMICA – 360 UAIC

Acordare tichete sociale pe suport electronic


Descarcă

Vezi/descarcă aici documentul complet: Anunț acordare tichete sociale, pe suport electronic

Lista secțiilor/cabinetelor din unitățile sanitare publice (spitale), care oferă servicii medicale pentru copii


Model cerere evaluare copil cu dizabilități


Descarcă

Vezi/descarcă aici documentul complet: Model cerere evaluare copil cu dizabilități

ONG-uri copii cu dizabilități acreditate - județul Neamț


Descarcă

Vezi/descarcă aici documentul complet: ONG-uri copii cu dizabilități acreditate - județul Neamț

Servicii specializate din județul Neamț pentru copiii cu dizabilități și/sau CES


Harta serviciilor specializate - învățământ special


Descarcă

Vezi/descarcă aici documentul complet: Harta serviciilor specializate - învățământ special

Servicii Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Neamț


Descarcă

Vezi/descarcă aici documentul complet: Servicii Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Neamț

Hotărâre privind constituirea echipei mobile care asigură intervenția de urgență în cazurile de violență domestică.

Hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al Compartimentului de Asistență Socială.

Hotărâre privind aprobarea Strategiei de Dezvoltare a Serviciilor Sociale la nivelul comunei Gâdinți pentru perioada 2020-2024.

Hotărâre privind aprobarea aprobarea Planului anual de acţiuni pentru repartizarea orelor de muncă către beneficiarii de ajutor social.

Adresa nr.9805/11.03.2020 a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț REFERITOR: măsuri dispuse de DGASPC Neamț în vederea prevenirii riscurilor de infectare cu virusul COVID-19.